WINTERBANDEN: ZEKER ONDERWEG!

Wacht niet op de eerste sneeuwvlok om uw banden te laten wisselen. Als het kwik onder de zeven graden duikt, heeft u al profijt van winterbanden. U rijdt er dan veiliger mee dan met uw zomerbanden. Bovendien is het in de vroege herfst gemakkelijker om een afspraak te maken voor een bandenwissel, dan op het moment dat de Elfstedenkoorts naar een hoogtepunt gaat.

1.

 

Minder ongelukken
Sinds winterbanden verplicht zijn in Duitsland, is het aantal ongelukken door gladheid gehalveerd. Met winterbanden is uw remweg op besneeuwd wegdek tot wel 50% korter. Ook vinden er in de winter aantoonbaar minder ongelukken plaats met winterbanden dan met zomerbanden.

2.

Meer dan sneeuw
Een winterband bewijst zijn nut bij alle winterse omstandigheden, dus niet alleen bij sneeuw.

3.

Echt voor de winter
Wissel voor de drukte om naar winterbanden. En vergeet niet terug te wisselen in maart, anders slijten de winterbanden snel. Bij zomerse temperaturen zijn winterbanden juist onveilig en slijten ook sneller.

KIEZEN

Zijn winterbanden nou echt nodig? Tijdens winters met sneeuw en ijzel zie je het antwoord op de weg. Zomerbandrijders gaan stapvoets, maken schuivers en erger. Met winterbanden rijdt u zo weg uit een besneeuwde parkeerplek en heeft u meer grip en een kortere remweg. De kans op slippen en schuiven is veel kleiner is. Zeker voor mensen die ook op wintersport gaan, is het geen kwestie meer van ‘doe ik het of niet’, maar van: ‘welke neem ik?’ Uw BOVAG-autobedrijf De Oranjesluis kan met u uitzoeken wat voor u de beste keuze is.